Zöldfűszeres tojásos nokedli
Hozzávalók:
40 dkg D-Life szénhidrátcsökkentett sütőkeverék 70%-os teljes kiőrlésű liszttel
6 db tojás
1 marék bazsalikom
1 csokor petrezselyemzöld
500 ml tejföl
bors (ízlés szerint)
D-Life erdélyi só (ízlés szerint)
Elkészítési idő: 30 perc, 2-4 főre
Elkészítés:
4-5 liter vizet felteszünk forrni 1 evőkanál sóval. A D-Life szénhidrátcsökkentett sütőkeveréket 70%-os teljes kiőrlésű liszttel a keverőtálba tesszük, ráütünk 4 tojást, megsózzuk, megfűszerezzük a finomra aprított bazsalikommal és petrezselyemmel, hozzáadunk 2,4 dl vizet, majd kikeverjük. (A tészta helyenként lisztes maradhat, olyan állapotot kell elérnünk, amikor a tészta még nincs teljesen eldolgozva.)
A nokedliszaggatót bevizezzük, és a forró vízben kiszaggatjuk a galuskákat. Megvárjuk, amíg feljönnek a víz felszínére, majd további 2-3 percig főzzük. Közben két tojást felverünk villával, és hozzákeverjük a tejfölt.
A megfőtt nokedlit leszűrjük, egy tálba tesszük, és hozzákeverjük a tejfölös tojást. Ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. A zöldfűszeres tojásos nokedlit 5 perc alatt serpenyőben összefőzzük.