Szénhidrátcsökkentett tarhonyasaláta
Ha eddig csak köretként gondoltál a tarhonyára, és egyébként sem tartozott a kedvenceid közé, akkor ez a recept Neked készült!
Ismerd meg a tarhonya “diétás” oldalát!
Hozzávalók
25 dkg friss vagy fagyasztott brokkoli
25 dkg kukorica konzerv
1 – 2 db vastag sárgarépa
10 dkg D-Life szénhidrátcsökkentett tarhonya
vöröshagyma, lilahagyma vagy zöldhagyma (ízlés szerint)
ecet
olaj
mustár
tört bors
Elkészítés
A hozzávalók előkészítése:
Első lépésben a tarhonyát egy serpenyőben megpirítjuk - ehhez egy evőkanál olajra, és folyamatos kevergetésre lesz szükség. Ezután felöntjük a térfogatához képest dupla mennyiségű vízzel, ízlés szerint kevés sót, és borsot adunk hozzá, majd fedő alatt puhára pároljuk.
A zöldségeket megtisztítjuk és felaprítjuk. A répát és a brokkolit kis sóval roppanósra főzzük. A hagymát és a többi zöldséget tetszőleges formára aprítjuk: lehetnek kisebb-nagyobb kockák, csíkok, gerezdek vagy akár kivájt gömbök is.
Az összeállítás:
Ha minden hozzávalót előkészítettünk, öntsük őket egy nagyobb tálba. A következő lépésben készítsük el a salátaöntetet, amit persze tetszőlegesen variálhatunk, vagy akár el is hagyhatunk.
Tipp: A kukorica levét kikeverjük egy kevés mustárral, 2-3 evőkanál olajjal, és 1-2 evőkanál ecettel. Az egészet összekeverjük, majd pici sóval és borssal ízesítjük (ízlés szerint édes íz is hozzáadható).
Végül az öntetet egyenletesen keverjük össze a salátával. Ha elkészült, pár órára tegyük be a hűtőbe, és utána tálalhatjuk egytálételként vagy köretként is. A tarhonya révén igazán tartalmas fogást kaptunk.