Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Szénhidrátcsökkentett tarhonyasaláta

Ha eddig csak köretként gondoltál a tarhonyára, és egyébként sem tartozott a kedvenceid közé, akkor ez a recept Neked készült!

Ismerd meg a tarhonya “diétás” oldalát!

 

Hozzávalók

25 dkg friss vagy fagyasztott brokkoli

25 dkg kukorica konzerv

1 – 2 db vastag sárgarépa

10 dkg D-Life szénhidrátcsökkentett tarhonya

vöröshagyma, lilahagyma vagy zöldhagyma (ízlés szerint)

ecet

olaj

mustár

D-Life Himalaya só

tört bors

D-Life steviapor

 

Elkészítés

 

A hozzávalók előkészítése:

 

Első lépésben a tarhonyát egy serpenyőben megpirítjuk - ehhez egy evőkanál olajra, és folyamatos kevergetésre lesz szükség. Ezután felöntjük a térfogatához képest dupla mennyiségű vízzel, ízlés szerint kevés sót, és borsot adunk hozzá, majd fedő alatt puhára pároljuk.

A zöldségeket megtisztítjuk és felaprítjuk. A répát és a brokkolit kis sóval roppanósra főzzük. A hagymát és a többi zöldséget tetszőleges formára aprítjuk: lehetnek kisebb-nagyobb kockák, csíkok, gerezdek vagy akár kivájt gömbök is.

 

Az összeállítás:

 

Ha minden hozzávalót előkészítettünk, öntsük őket egy nagyobb tálba. A következő lépésben készítsük el a salátaöntetet, amit persze tetszőlegesen variálhatunk, vagy akár el is hagyhatunk.

 

Tipp: A kukorica levét kikeverjük egy kevés mustárral, 2-3 evőkanál olajjal, és 1-2 evőkanál ecettel. Az egészet összekeverjük, majd pici sóval és borssal ízesítjük (ízlés szerint édes íz is hozzáadható).

Végül az öntetet egyenletesen keverjük össze a salátával. Ha elkészült, pár órára tegyük be a hűtőbe, és utána tálalhatjuk egytálételként vagy köretként is. A tarhonya révén igazán tartalmas fogást kaptunk.

Keresés