Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Házi Briós vajjal

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

A dagasztótálba betesszük a sütőkeveréket, sót, édesítőt, a tojást. Az olvasztott margarint, a kézmeleg vizet és tejet összeöntjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és alaposan összekeverjük. Az elegyet ráöntjük a száraz hozzávalókra, összekeverjük, és addig dagasztjuk a géppel, amíg el nem válik az edény falától.

A masszát kivesszük a keverőtálból, sodródeszkán is átgyúrjuk, hogy szép bucit kapjunk, majd 30 percre lefedve eltesszük kelni. 30 perc elteltével 5 db 160 g-os bucit formázunk belőle, ismét hagyjuk kelni nagyjából 15 percig. Ha megkelt, hosszú rudakat formázunk belőle, és csiga formában feltekerjük. Lekenjük a felkevert tojással és az előmelegített sütőbe tesszük.

175°C, hőlégkeverés, 20 perc

Keresés