Pizza Pecorino
HOZZÁVALÓK
25 dkg D-Life pizza liszt
0,5 csomag szárított élesztő
só, kókuszzsír
paradicsom passata (2,5 dl)
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
15 dkg pecorino sajt
só, bors
rukkola
Pizza tészta
A lisztet összekeverjük a szárított élesztővel, majd hozzáadjuk a többi összetevőt. A tésztát jól
átgyúrjuk, dagasztjuk. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük. A megkelt tésztát
lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd két részre osztjuk (2 db pizza jön ki ebből a mennyiségből),
kinyújtjuk. Tetszés szerint kerek vagy szögletes pizzákat formálhatunk. Sütőpapírral kibélelt
tepsibe helyezzük, a pizza szósszal megkenjük, majd a lereszelt pecorino sajttal megszórjuk.
220 fokon 2-3 percig, majd 200 fokon további 13-15 percig sütjük. Rukkolával megszórva tálaljuk.
Pizza szósz
Az olívaolajon picit megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, majd felöntjük a passzírozott
paradicsommal. Botmixerrel pürésítünk rajta (hogy ne legyenek fokhagyma darabok), sózzuk,
borsozzuk, pizza fűszerkeveréket szórunk bele. Felforraljuk, és mehet is a tésztára.