Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kelkáposzta főzelék édesburgonyával

Hozzávalók: 

500g kelkáposzta 

200g édesburgonya 

2 gerezd fokhagyma 

3 evőkanál D-Life szénhidrátcsökkentett sütőkeverék 70%-os teljes kiőrlésű liszttel

125ml tejföl 

3 evőkanál olívaolaj 

kömény (ízlés szerint)

D-Life erdélyi só (ízlés szerint)

bors (ízlés szerint)

 

Elkészítési idő: 35 perc, 2-4 főre

 

Elkészítés: 

A kelkáposztát vékony csíkokra, az édesburgonyát pedig kisebb kockákra vágjuk, majd a kettőt egy edénybe tesszük, és annyi forró vízzel öntjük fel, hogy épp ellepje. Megsózzuk, beletesszük az őrölt köményt, és a borsot, végül pedig feltesszük főni. 

Míg a víz felforr, rántást készítünk az olívaolajból, a D-Life szénhidrátcsökkentett lisztből, a pirospaprikából, és a tejfölből, majd a rántást levesszük a tűzről, belenyomjuk a fokhagymát, és elkeverjük benne.

Mindeközben amikor megfőtt a burgonya és a káposzta, felhígítjuk a rántást a burgonya és káposzta főzőlevével, csomómentesre keverjük, és végül lassan visszaöntjük az edénybe. A főzeléket újból felforraljuk, és ízlés szerint ízesítjük. 

Keresés