Kelkáposzta főzelék édesburgonyával
Hozzávalók:
500g kelkáposzta
200g édesburgonya
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál D-Life szénhidrátcsökkentett sütőkeverék 70%-os teljes kiőrlésű liszttel
125ml tejföl
3 evőkanál olívaolaj
kömény (ízlés szerint)
D-Life erdélyi só (ízlés szerint)
bors (ízlés szerint)
Elkészítési idő: 35 perc, 2-4 főre
Elkészítés:
A kelkáposztát vékony csíkokra, az édesburgonyát pedig kisebb kockákra vágjuk, majd a kettőt egy edénybe tesszük, és annyi forró vízzel öntjük fel, hogy épp ellepje. Megsózzuk, beletesszük az őrölt köményt, és a borsot, végül pedig feltesszük főni.
Míg a víz felforr, rántást készítünk az olívaolajból, a D-Life szénhidrátcsökkentett lisztből, a pirospaprikából, és a tejfölből, majd a rántást levesszük a tűzről, belenyomjuk a fokhagymát, és elkeverjük benne.
Mindeközben amikor megfőtt a burgonya és a káposzta, felhígítjuk a rántást a burgonya és káposzta főzőlevével, csomómentesre keverjük, és végül lassan visszaöntjük az edénybe. A főzeléket újból felforraljuk, és ízlés szerint ízesítjük.