Kefires pizza
Hozzávalók:
500g D-Life szénhidrátcsökkentett sütőkeverék
200g + 20g (gyúráshoz) D-Life szénhidrátcsökkentett sütőkeverék 70%-os teljes kiőrlésű liszttel
1 kávéskanál D-Life erdélyi só
1 kávéskanál D-Life szódabikarbóna
1 evőkanál D-Life eritrit
300g kefir
1 bögre langyos víz
2 evőkanál olívaolaj
paradicsomszósz (ízlés szerint)
25dkg szalámi
25dkg sajt
Elkészítési idő: 50 perc, 2 tepsi tésztamennyiség
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, míg közben a száraz alapanyagokat összekeverjük, és hozzáadjuk a kefirt, illetve a vizet.
A masszát kikeverjük - nem kell megijedni, ha a tészta túl ragacsos vagy túl lágy: a 70%-os teljes kiőrlésű liszttel egyengethetjük az állagot, amíg a tészta gyúrható nem lesz. Ezután a feltéthez a sajtot lereszeljük, és kikészítjük a többi hozzávalót is (szalámi, paradicsomszósz).
A tepsit kikenjük olívaolajjal, és a tésztát tepsi méretűre nyújtjuk, majd belehelyezzük. Ezt követően rátesszük a feltétet: paradicsomszósz, szalámi, sajt.
A pizzatésztát 200 fokon, 30 perc alatt alsó-felső programon megsütjük.