Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Karalábés húsgombóc


Hozzávalók:

50 dkg darált pulykahús

1 tojás

1,5 teáskanál só

1 kávéskanál bors

1 kávéskanál őrölt kömény

1 teáskanál pirospaprika

1/2 bögre D-Life bulgur

2 nagyobb karalábé

1,5 dl tejföl

1 teáskanál D-Life só- és adalékmentes ételízesítő

1 csapott evőkanál D-Life szénhidrátcsökkentett sütőkeverék 70%-os teljes kiőrlésű liszttel

 

Elkészítési idő: 1 óra, 4 főre, közepes lángon

 

Elkészítés:

A darált húst a tojással, és a fűszerekkel összekeverjük. A bulgurt nagyjából 15 percre beáztatjuk annyi forró vízbe, amennyi épp ellepi, majd amikor megszívta magát, hozzáadjuk a darált húshoz, és egyenletesen elkeverjük.

Vizes kézzel húsgombócokat formázunk, melyeket forrásban lévő vízbe teszünk, és 25-30 percig (a gombócok méretétől függően) fedő alatt főzzük. A gombócok akkor készülnek el, amikor szétvágás után a bulgur puha, és a hús átfőtt a gombóc közepén is. Ezt követően a főzővizet leöntjük a gombócokról.

A karalábét megtisztítjuk, felkockázzuk és 1 teáskanál D-Life ételízesítővel feltesszük főni. A D-Life 70%-os teljes kiőrlésű lisztet, és a tejfölt kicsi vízzel elkeverjük. Amikor a karalábé megpuhult, hozzáöntjük a tejfölös keveréket, illetve még pótolhatjuk a vizet, ha

szükségesnek látjuk.

A szószt összeturmixoljuk, majd végül összekeverjük a húsgombócokat a karalábészósszal. Még egyszer felforraljuk, és lefedve kicsit hűlni hagyjuk.

Keresés