Diétás túrótorta meggyel
Hozzávalók (26 cm átmérőjű tortaformához):
22 dkg D-Life szénhidrátcsökkentett süteménykeverék
+ 2 dkg D-Life szénhidrátcsökkentett süteménykeverék a szóráshoz
2 dkg D-Life 5x-es erősségű édesítő negyedannyi édesítőszer
12 dkg hideg vaj
2 db M-es tojás
1 kávéskanál sütőpor
egy csipet D-Life fehér Himalaya só
Hozzávalók (túrótöltelék):
0,5 kg zsírszegény túró
15 dkg natúr görög joghurt
4 tojás
2 dkg D-Life szénhidrátcsökkentett süteménykeverék
5 dkg D-Life 5x-es erősségű édesítő
15 dkg D-Life vaníliás eritrit
1 citrom reszelt héja
10 dkg friss vagy kiolvasztott, lecsöpögtetett mirelit meggy
Elkészítés:
A vajat, a sütőport, a D-Life 5x-es erősségű édesítőt, és a D-Life szénhidrátcsökkentett süteménykeveréket elmorzsoljuk, majd a 2 tojással összegyúrjuk. A D-Life szénhidrátcsökkentett süteménykeverékkel megszórt nyújtódeszkán a tésztát kb. 1 cm vékonyra nyújtjuk, és a tortaformába simítjuk úgy, hogy a szélén kb. 2-3 cm magas perem maradjon.
A túrótöltelékhez összekeverjük a zsírszegény túrót, a D-Life 5x-es erősségű édesítőszert, a natúr görög joghurtot, és a reszelt citrom héját. Robotgéppel folyamatosan keverve egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és az egészet alaposan elkeverjük. Végül hozzákeverjük a D-Life szénhidrátcsökkentett süteménykeveréket is.
A túrótölteléket a szénhidrátcsökkentett túrótorta-alapra öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk, majd megszórjuk meggyel. A túrótortát 180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt megsütjük (akkor vehetjük ki a sütőből, amikor a tészta széle elkezd pirulni).