D-life szénhidrátcsökkentett fodros nagykocka gasztro 600g
Cikkszám: | Tteljes1 |
Gyártó: | D-life |
Várható szállítás: | 2024. szeptember 17. |
D-Life szénhidrátcsökkentett, tojásmentes száraztészták köretként ajánlottak. Lejárat: 2025. 11 hó |
|
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
|
Vélemények
Leírás
Magyar fejlesztésű, innovációs díjat nyert szénhidrátcsökkentett körettészta.
D – Life tésztákról:
A D-life száraztészták alapanyaga egy, a fejlesztők (Gabonakutató Kft, Diabet Trade Kft. ) által jegyzett nemzetközi szabadalommal védett, megoldásában eddig a világban sehol nem alkalmazott összetételű tészta, mely csak természetes alapanyagot tartalmaz, korpamentes, szénhidráttartalma 30 %-kal kevesebb az azonos típusú normál termékekhez viszonyítva.
A D-life termékek galaktomannán tartalmuk miatt (a galaktomannán a pillangósvirágúak családjába tartozó guarbab magjában található természetes rostkomponens) hosszan elnyújtott lassú felszívódást biztosítanak, tehát az ún. "Low and Slow" -hatásnak köszönhetően fogyasztásukkor hosszabb ideig tapasztalunk teltségérzetet.
A galaktomannánt tartalmazó termékek kellemes ízűek, a nap bármely szakában fogyaszthatók (nincs fűrészporjellegük), rosttartalmuk pedig az alapélelmiszereknél magasabb.
Szakmai elismerés: Innovációs Díj 2005
Összetevők: Búzaliszt, vitális gluténliszt, ivóvíz, stabilizátor (guargumi)*
* A guargumit egy indiai növényből, a guarbabból állítják elő.Természetes rostforrás.
Tápérték:
100g száraz tésztában | 100g főtt tésztában | |
Energia KJ | 1518 | 517,5 |
Energia Kcal | 359 | 120 |
Zsír | 2,2 | 0,7 |
Szénhidrát | 44,7 | 14,6 |
ebből cukrok | 1,1 | 0,4 |
Rost | 7,7 | 2,5 |
Fehérje | 36,2 | 12,4 |
Só | 0,05 | 0,02 |
Kiszerelés: 600 g
Lejárat: 2025.11. hó
Receptek
Sajtkrémes kolbászos tészta
Hozzávalók:
- 250 gramm natúr sajtkrém, de ez lehet mascarpone is
- 250 gramm lángolt kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 300 gramm D-Life szénhidrátcsökkentett tészta, én vegyesen fodros kockát és orsó tésztát tettem bele
- só, bors
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 liter víz
- 1 evőkanál sűrített paradicsom.
Elkészítés:
A kolbászt karikákra vágjuk, majd feltesszük pirítani. Rádobjuk a kockára aprított vöröshagymát és fokhagymát. Üvegesre pároljuk. Ha kész, ráöntjük a tésztát és az egy liter vizet. Só, bors, kömény mehet rá. Ha a tészta megfőtt (maradni fog egy pici leve, ez nem baj) elzárjuk az edény alatt a lángot. Hozzákeverjük a sajtot vagy mascarponét és a sűrített paradicsomot. Ha még bírjátok sajttal, mehet a tetejére is egy kis reszelt sajt.
Tökös-juhtúrós tészta
Hozzávalók:
- 350 g sütőtök
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 200 g D-life fodros kocka tészta
- 2 ek. 12%-os tejföl
- 120 g juhtúró
- 1 kk. mustár
- Só
- 1 tk. olíva olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát finomra vágjuk és elkezdjük olíva olajon pirítani. A tököt 1X1-cm-es kockákra daraboljuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymához, és tovább pirítjuk. Hozzáadunk 3 dl vizet, majd folyamatos folyadék hozzáadásával puhára pároljuk a tököt. A tésztát felrakjuk főni. A juhtúrót és a tejfölt egy tálba mérjük, majd adjunk hozzá egy kevés tészta főzőlevet és alaposan keverjük el. Hőkiegyenlítéssel dúsítjuk a tökös alapot, a juhtúrós tejföllel. Ha kifőtt a tészta és majdnem készre puhult a tök, akkor összekeverjük és egy hőálló tálba öntjük, ízesítjük sóval, mustárral. Elkeverjük. Tejfölt és juhtúrót csepegtetünk rá, majd megszórjuk finomra vágott, vagy szárított petrezselyemzölddel. 180-200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.