Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
649 Ft (550 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Cikkszám: DMIX04
Gyártó: D-life
Várható szállítás: 2021. szeptember 28.
Magas rosttartalmú, félbarna pékáruk készítésére alkalmas lisztkeverék.
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 11. 08.
Nagyon finom rozskenyeret lehet készíteni a lisztből! +++

Leírás

D-life Rozsbúza többgabonás sütőkeverék a Szögedi Rozsbúza védjegyű termékcsalád része, amely az egészséges táplálkozást segítő, magasabb ásványi anyag tartalmú és diétás rostban gazdag lisztkeverékeket és pékárukat foglal magába.

A rozsbúzából készült kenyér fogyasztása rendszeresen ajánlott, ugyanis 30-35 százalékban tartalmazza a szervezet számára szükséges teljes rostanyagmennyiséget, illetve azok az ásványi anyagok, amelyek a rozsbúza héj alatti rétegében vannak, fontos élettani funkciót töltenek be.

Összetevők:
Összetevők: Búzakenyérliszt (fehér), min. 15% teljes kiőrlésű rozsbúzaliszt, étkezési só, bio kovászpor (bio feltárt teljes kiőrlésű búzaliszt, tejsav), sütőszer (fehér búzakenyérliszt, lisztkezelőszer: aszkorbinsav, enzimek: alfa-amiláz, xilanáz)

Átlagos tápérték adatok
100 g termékre vonatkoztatva:

Energia: 1287 kJ (330 kcal)
Zsír: 1,1 g
amelyből telített zsírsavak: 0,2 g
Szénhidrát: 67 g
amelyből cukrok: 3,5 g
Rost: 4,2 g
Fehérje: 12 g
Só: 2,6 g

Receptötlet

500g-os kivitelezésű D-life tozsbúzás keverékből otthonodban is elkészítheted a méltán népszerű rozsbúzás kenyeret és péksüteményeket. 

Íme a recept és egy ajánlás:

"Kedvenc kenyerem a Szögedi Rozsbúza kenyér, amit természetes alapanyagokból sütök: van benne búzaliszt, szemes tritikálé, azaz rozsbúza, aszkorbinsav, kovászpor és só. Ez egy lisztkeverék, D-life -tól lehet beszerezni. Az alapanyagot élesztővel, zsírral, kevés vízzel kiegészítve 15 percre a dagasztógépbe öntöm, majd amikor elkészült a massza, felgömbölyítve kiteszem egy táblára. 15–20 percig állni hagyom, ez idő alatt „megérik a tészta”. Majd kicsit újra megbolygatom, és belerakom egy kenyérformába. Ebben a melegben 40 perc alatt megkel. Legvégül kerül be a 180 fokos sütőbe, ahol 25-30 percre, pirulásig otthagyom. Bő két óra alatt házilag is elkészül az a finom kenyér, amit szeretünk, és biztosan meg is eszünk – mondta Varga László élelmiszer-ipari mérnök, a Magyar Pékszövetség volt régiós elnöke, jelenleg a Pékek a Pékekért Alapítvány kuratóriumának elnöke."

Keresés