Céklás-áfonyás piskóta banán szeletekkel
Hozzávalók:
6 evőkanál D-Life szénhidrátcsökkentett süteménykeverék
6 tojás
4 evőkanál D-Life eritrit
2 evőkanál D-Life vaníliás eritrit
másfél cékla
150g áfonya
1 banán
olívaolaj
Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadjuk az eritrit felét. A tojás fehérjét félig felverjük, és hozzáadjuk az édesítőszer másik felét, illetve kemény habbá verjük. Ezután a kettőt összekeverjük, és hozzákanalazzuk a lisztet - ügyelve arra, hogy ne sérüljön a tojásfehérje.
A céklát főtt, natúr állapotban beletesszük az aprítógépbe, hozzáadjuk az áfonya felét, összeaprítjuk, és hozzáadjuk a masszához, majd összekeverjük.
A tepsit olívaolajjal kikenjük, és a masszát beleöntjük. A tetejére rászórjuk a maradék áfonyát, és banánt szeletelünk rá. Előmelegített sütőben, 180°-on 25-30 percig sütjük alsó-felső programon.