Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Borsós csirkepörkölt tarhonyával - édesburgonya pürével

Borsós csirkepörkölt tarhonyával - édesburgonya pürével Egyensúly = egészséges és laktató!

Hozzávalók a csirkepörkölthöz: 

• 0,5 kg csirkemellfilé 

• 1 fej vöröshagyma 

• 3-4 evőkanál olívaolaj 

 

• Bors 

• Kömény 

• Pirospaprika 

• 3-4 gerezd fokhagyma 

D-life szénhidrátcsökkentett tarhonya

 

Hozzávalók az édesburgonya püréhez:

• 3 db édesburgonya 

• 1 fej vöröshagyma 

• 2 evőkanál tejföl 

• 40 g vaj  

• Olívaolaj 

• Só 

• Bors 

 

Elkészítés: 

Az apróra vágott hagymát, megdinsztelem az olívaolajon, ha a hagyma üveges hozzáadom az apró kockára vágott csirkemellet párolni, míg ki nem fehéredik. Ezután fűszerezem a párolt csirkemellet és 20 perc alatt puhára párolom, majd hozzáadom a paradicsompürét is, még pár percig főzöm és kavargatom.

Sós, olívaolajos vízben 15 perc alatt puhára főzöm a D-life tarhonyát. 

Az édesburgonya püréhez dinsztelem a hagymát, majd a megpucolt nagy kockákra vágott édesburgonyát ráteszem párolni. Ha megfőtt a burgonya hozzáadom a tejfölt, vajat, sót, kicsi borsot és robotgéppel pürésítem.

 

Elkészítési idő: 45-50 perc 

4 főre

Keresés