Borsós csirkepörkölt tarhonyával - édesburgonya pürével
Hozzávalók a csirkepörkölthöz:
• 0,5 kg csirkemellfilé
• 1 fej vöröshagyma
• 3-4 evőkanál olívaolaj
• Só
• Bors
• Kömény
• Pirospaprika
• 3-4 gerezd fokhagyma
• D-life szénhidrátcsökkentett tarhonya
Hozzávalók az édesburgonya püréhez:
• 3 db édesburgonya
• 1 fej vöröshagyma
• 2 evőkanál tejföl
• 40 g vaj
• Olívaolaj
• Só
• Bors
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát, megdinsztelem az olívaolajon, ha a hagyma üveges hozzáadom az apró kockára vágott csirkemellet párolni, míg ki nem fehéredik. Ezután fűszerezem a párolt csirkemellet és 20 perc alatt puhára párolom, majd hozzáadom a paradicsompürét is, még pár percig főzöm és kavargatom.
Sós, olívaolajos vízben 15 perc alatt puhára főzöm a D-life tarhonyát.
Az édesburgonya püréhez dinsztelem a hagymát, majd a megpucolt nagy kockákra vágott édesburgonyát ráteszem párolni. Ha megfőtt a burgonya hozzáadom a tejfölt, vajat, sót, kicsi borsot és robotgéppel pürésítem.
Elkészítési idő: 45-50 perc
4 főre